UNA VACUNA D’ESPERANÇA

Print Friendly, PDF & Email

Crec que va ser en Lluís qui va proposar la confecció d’un registre del calendari de cadascuna de les nostres vacunacions COVID. A hores d’ara, la iniciativa ja té reflex en el nostre whatsapp de grup.

La proposta, a més d’un curiós marcador que permet visualitzar la progressiva immunització dels membres del grup, també suposa un mena de rellotge de sorra que avança inexorablement cap a la possibilitat del nostre retrobament.

Per amanir una mica aquesta editorial vaig consultar al Sr. Google respecte a la primera vacuna que va gaudir la humanitat. Ho hauria hagut de saber, però la veritat és que va ser un alleujament quan amb un sol clic se’m va recordar que va ser el britànic Jenner qui va descobrir, i elaborar, la primera vacuna. Va ser la vacuna de la verola al 1796.

Ha plogut molt des d’aquell temps, i afortunadament, la Medicina ha generat  grans èxits en la prevenció de malalties en activar  la immunització de l’organisme a través de vacunes. Això no obstant, m’atreviria a dir que probablement mai com fins ara, el desig de protecció de la salut s’havia fet tan equivalent al desig de la promoció de la convivència, i la recuperació de la vida social.

Igual no tenia res millor a fer, però us asseguro que en aquesta terrible distopia que estem vivint, se m’havia passat pel cap un escenari de prolongació d’aquest estat de llunyania social que patim. Us ho heu imaginat?

Bé, deixem-ho, aquest és un malson que agonitza. Aquest és un malson que acaba amb una vacuna d’esperança i en el darrer registre d’en Lluís.

Manel Serrano
Últimas entradas de Manel Serrano (ver todo)

Manel Serrano

Metge i empresari. Quasi jubilat. És un amant de la conversa, l'art, la literatura i la història. Mitòman i hedonista clàssic, embogeix per París, el bon menjar i el bon beure.

7 comentarios en «UNA VACUNA D’ESPERANÇA»

 • el sábado, 16 de enero de 2021 a las 12:39 pm
  Enlace permanente

  Hola el que va inventar la vacuna , va a esser el britanic Jenner, però arrel del controvertit Hospital Isabel Zendal he sabut que varen ser els espanyols el que implantaran els programes de vacunació a la població general com a mesura de control d´epidémies, crec recorda que junt amb un metge es varen embarcar duen les vacunes a tot el mon conegut. Els espanyols no fem malament.

  Respuesta
  • el sábado, 16 de enero de 2021 a las 8:29 pm
   Enlace permanente

   Crec recordar, corregeix-me si no, que aquest metge desafortunadament va sucumbir durant el seu periple, d’alguna malaltia tropical i algun deixeble va continuar amb la tasca. M’ha agradat que ho recordessis, Lourdes

   Respuesta
 • el sábado, 16 de enero de 2021 a las 7:04 pm
  Enlace permanente

  Amic Serrano, agafo el títol del teu article per, si em permets, globalitzar-lo.
  Comparteixo l´anhel de la tant desitjada abraçada, però també espero que la vacuna de la esperança arribi a tots els paisos per igual, independentment de la seva capacitat econòmica per adquirir-la. Es un dret universal.
  Els paisos més desenvolupats ho han enfocat des de un punt de vista nacional i proteccionista, però per tornar a la normalitat, necessitem que el porcentatge de vacunació poblacional sigui global. “Nadie está a salvo, hasta que todos estemos a salvo.”
  Conseguirem fabricar i distribuir tants milions de dosis per a tot el planeta?
  Veurem si la humanitat és capaç d´assolir amb éxit una distribució universal d´aquesta envergadura.
  En qualsevol lloc del planeta, també anhelen que el rellotge de sorra els porti al retrobament.
  Un abraçada, esperançadora.

  Respuesta
 • el sábado, 16 de enero de 2021 a las 8:34 pm
  Enlace permanente

  Manel, aquesta editorial entenc que vol ser un començament del camí per recuperar la normalitat. Aquells que pensaven que podrien suportar la soledat del confinament han esdevingut els mes desesperats per recuperar la interacció social. Ara cal contenir-nos encara uns mesos mes per arribar sans i estalvis al final d’quest llarg camí.

  Respuesta
 • el domingo, 17 de enero de 2021 a las 11:22 am
  Enlace permanente

  Estoy de acuerdo en todas vuestras reflexiones, ya tenemos una esperanza de recuperación de la vida social con la vacuna. Pero como dice Pedro, la recuperación social debería ser mundial y para ello quienes tienen la capacidad de hacerlo deberían entenderlo así, cosa que no parece. La OMS debería tomar parte muy activa en este tema.
  La lista de Lluis ve creciendo y nuestro reencuentro está más cerca.

  Respuesta
 • el domingo, 17 de enero de 2021 a las 1:32 pm
  Enlace permanente

  Quasi tots (encara hi ha gent escèptica) estem admirats per la manera tan accelerada en que s’ha aconseguit la vacuna del COVID i enormement agraïts als seus descobridors.
  Aprofito aquesta entrada per recordar un pioner de les vacunes molt lligat a Tortosa, EL Dr. Jaume Ferrán i Clúa, descobridor de la vacuna contra el còlera.
  El meu homenatge per aquesta gent que han salvat, salven y salvaran tantes vides.
  Com dius, Manel, estem plens d’esperança. Pobre del que no la conegui!
  Una abraçada.

  Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *