UNA FINESTRA D’OPORTUNITAT

Print Friendly, PDF & Email

La reflexió d’aquesta editorial està inspirada a partir d’unes simpàtiques imatges que Cinta ens enviava a través del whatsapp. En les imatges del vídeo remès, es veia un desesperat “confinat” simulant, amb la disposició de diferents artefactes domèstics,  un immediat i desitjat “viatge” a qualsevol part del planeta. La veritat és que, a més de divertit, el vídeo era manifestació de la fèrtil inventiva d’aquest país.

La reflexió vol venir  a tomb de les diferents afinitats i il·lusions que tothom va emmagatzemant al llarg de la vida i que, òbviament , procurem manifestar en aquelles finestres d’oportunitat que se’ns presenten. La finalització d’aquest estat pandèmic o, per defecte, l’aparició d’un carnet vàlid de vacunació, ens permetrà obrir una d’aquestes finestres, i amb ella, la possibilitat de gaudir d’altres formes de plaer, de companyia i de cerca d’una satisfacció personal que, en aquest període, quasi interminable, ens ha estat impedit.

Arran del mateix context, pensava que un dia, no llunyà, obrirem una editorial dedicada a la cerca del gaudi de la vida, i de la relació que aquest gaudi té amb el treball i els diferents formats d’oci i enriquiment espiritual. Com diu la meva mare, cadascú és cadascú i per gustos, colors. I això només vol reflectir les afortunades diferències que es donen entre les inclinacions de qualsevol grup humà. De fet, en grups com el nostre, ja ens fem alguna idea de les diferències existents entre nosaltres. Les entrevistes d’en Pepe o de Cinta ho posen de manifest.

En definitiva, sigui quin sigui el teu desig, siguin quines siguin les teves inclinacions, no perdis les finestres d’oportunitat que se’t presentin. Ara, en ve una. No sabem si serà permanent o, si pel contrari, serà només l’avís inicial d’un proper i poc desitjable nou model de vida i de relació social.

Aprofitem-la, que no se’ns quedin més coses al cabàs que les imprescindibles, que si viatjant, que si treballant o estudiant, que si cavant l’hort.. sigui com sigui, però aprofitem-la. De ben segur serà la millor manera per afrontar , confiats i satisfets, els nostres horitzons.

Manel Serrano
Últimas entradas de Manel Serrano (ver todo)

Manel Serrano

Metge i empresari. Quasi jubilat. És un amant de la conversa, l'art, la literatura i la història. Mitòman i hedonista clàssic, embogeix per París, el bon menjar i el bon beure.

10 comentarios en «UNA FINESTRA D’OPORTUNITAT»

 • el sábado, 23 de enero de 2021 a las 9:30 am
  Enlace permanente

  Totalment d’acord amb tú…! Deixarem la finestra oberta a ser feliços
  Petons
  Cris

  Respuesta
 • el sábado, 23 de enero de 2021 a las 10:55 am
  Enlace permanente

  Cuando estos días miro un concierto en Youtube, en los que se ve la vida, las relaciones, la música, la alegría de esa gente y en definitiva la felicidad, me entristece y casi que me pongo a llorar pensar que igual ya no podremos volver a disfrutar y sentir esas vivencias, que por lo menos a mi, nos enriquecen y dan algo más de sentido a nuestra existencias.
  Como muy bien dices, no perdamos esas ventanas de oportunidad que se nos puedan presentar porque no sabemos lo que el futuro presente nos deparará.
  Que triste todo por eso!!

  Respuesta
 • el sábado, 23 de enero de 2021 a las 11:07 am
  Enlace permanente

  Segur que quan s’obrin portes i finestres donarem mes valor no nomes a fets extraordinaris, si no també a coses abans quotidianes. Entretant a gaudir amb la imaginació del que ens espera.
  Gracies per les teves empentes d’ànims, Manel, sempre tan oportunes. Ets un gran capità.

  Respuesta
 • el sábado, 23 de enero de 2021 a las 12:59 pm
  Enlace permanente

  Bona editorial Manel, segur que serà diferent i fins ara no molt millor. Però pensant amb aquesta situació a permès la creació d’aquesta magnífica web. És una gran finestres per tots. Petons Lourdes

  Respuesta
 • el sábado, 23 de enero de 2021 a las 3:49 pm
  Enlace permanente

  Com no es pot estar un d’acord amb el que tu Manel tan bé plantegés. És clar que sí! Ho farem!
  I com recalca la Lourdes, la primera gran finestra d’aquest cansí confinament l’has oberta tu, amic.
  I no hi ha paraules suficients per agrair-t’ho.

  Respuesta
 • el sábado, 23 de enero de 2021 a las 7:15 pm
  Enlace permanente

  Como siempre me gusta enfocar las situaciones complejas desde una perspectiva más positiva que pesimista(será que se me ha enganchado el ártículo de mi sobrina Clata) quiero destacar en esta reflexión que propones algunos aspectos que invitan a la esperanza. Qué alegría el día que nos abracemos(llegará sin duda), nos miremos a las caras sin mascarillas, compartamos una cazuela de fricandó y subamos al avión que nos llevará a Mallorca entre risas. Hoy lo vemos negro pero no falta tanto. Abramos la ventana y dejemos que entre el aire con una sonrisa

  Respuesta
 • el domingo, 24 de enero de 2021 a las 7:47 pm
  Enlace permanente

  Una reflexión muy oportuna, Manel, cuando efectivamente nos sentimos todos un poco acorralados por esta situación, pero a la vez ilusionados, con este principio del fin que serán las vacunas.
  He leído en vuestros comentarios cosas muy bonitas, como que seguramente en un futuro próximo valoraremos más muchas cosas cotidianas y sencillas. O que esta situación quizá ha propiciado la creación de Puaweb. O, sobre todo Pepe, la alegría que podremos sentir el día que subamos juntos a un avión para irnos a Mallorca.
  Así que……, en cuanto se abra un poco la ventana !!

  Respuesta
 • el lunes, 25 de enero de 2021 a las 7:13 pm
  Enlace permanente

  me gusta mucho tu ventana de la oportunidad, cada uno de nosotros hemos buscado y buscamos en nuestras vidas. A ver si pronto podemos abrir esa ventana con todos nosotros , un abrazo

  Respuesta
 • el martes, 26 de enero de 2021 a las 3:26 pm
  Enlace permanente

  Serrano, gràcies pels bons desitjos.
  Tinc un cabàs tant plé o desitjós de ser omplert, que farien falta un grapat de vides i les seves corresponents “ finestres” per materialitzar-los tots.
  Un somiador constant.
  Una abraçada

  Respuesta
 • el martes, 26 de enero de 2021 a las 6:17 pm
  Enlace permanente

  Gracias a todos por vuestros comentarios. En realidad, nosotros ya somos nuestra ventana de oportunidad.
  Un abrazo para todos y todas

  Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *