“Trip to Nordkaap”. Norway.

Print Friendly, PDF & Email

                                             

“Dale vida a tus sueños aunque te llamen loco.

No los dejes que mueran de hastío, poco a poco.

No les rompas las alas, que son de fantasía,

y déjalos que vuelen contigo en compañía.

Dale vida a los sueños que tienes escondidos,

descubrirás que puedes vivir estos momentos

con los ojos abiertos y los miedos dormidos,

con los ojos cerrados y los sueños despiertos…”.   Mario Benedetti.

En el màgic somiar de la brúixola y els seus viatges, em ve a la memòria aquests versos que contínuament empenyen el meu sender per la vida.

Tots els viatges tenen diferents etapes en el seu camí: el somni, el despertar, la planificació, la realització, gaudir i el record.

Aquest viatge està en la fase final de la seva planificació i a les portes de la seva sortida.

Un viatge que començarà els primers dies de juliol i que acabarà a primers de setembre. En aquests dos mesos de recorregut travessarem diverses fronteres: França, Alemanya, Dinamarca, Suècia, Noruega, i ja de tornada, Països Baixos, Bèlgica i Luxemburg.

Una travessa per Europa, amb la nostra campervan2, que després d´haver creuat les seves aigües per diferents ponts i amb alguns ferris, hi haurà ocasió de contar, perquè com diuen alguns escriptors, tota experiència viscuda és susceptible de ser narrada.

2
4

El cap Nord de Noruega és un promontori localitzat a l’illa de Magerøya, en la comunitat de Nordkapp. El seu penya-segat, de 307 m d’altura, és considerat amb freqüència el punt més septentrional d’Europa.                                                                     

La denominació de cap Nord va ser encunyada per l’explorador britànic Richard Chancellor en 1553, quan va sobrepassar el cap en la cerca del Pas del Nord-est.

A causa de la seva posició geogràfica, entre mitjans de maig i finals de juliol, el Sol no arriba a posar-se mai, podent gaudir del fenomen del “Sol de mitjanit”.

Havent dormit en aquest punt un parell de nits, després d´haver recorregut més de 4500 km. amb la campervan2, iniciarem tot un seguit d´espectaculars activitats, si no ho ha estat ja arribar a aquest punt tan septentrional. Entre les més destacades es troben les anomenades rutes panoràmiques o escèniques, els diferents i fascinants fiords, el senderisme per alguns dels seus parcs, els vistosos i espectaculars pobles i les seves principals ciutats. Intentarem al mateix temps, entrar i comprendre la seva història i costums.

Per arribar a “Nordkaap” no cal agafar cap ferri o vaixell, perquè l´illa de Magerøya, on es troba ubicat, està unida al continent per un túnel que va per sota de l´aigua, pel que es pot dir que no abandonem la carretera en cap moment.

“Nordkaap”, indret on l´Atlàntic i l´Àrtic s´abracen gèlidament al so de les majestuoses aurores boreals.

Tot un despertar d´un somni.

“Dale vida a tus sueños y, con ellos volando,

tocaràs las estrellas y el viento, susurrando,

te contarà secretos que para ti ha guardado…                                               

Nunca rompas tus sueños, porque matas el alma…”    Mario Benedetti.

3

Amics, bon estiu i feliç viatge.   

Pere i Loli.

Pere Sánchez
Últimas entradas de Pere Sánchez (ver todo)

Pere Sánchez

Pere Sánchez. Metge. Apassionat dels viatges, el trekking, la lectura i la música. Gaudint de la vida amb família i amics. "Quan surts per fer el viatge cap a Ítaca, has de pregar que el camí sigui llarg, ple d'aventures, ple de coneixences. Has d'arribar-hi, és el teu destí.."

2 comentarios en «“Trip to Nordkaap”. Norway.»

 • el domingo, 25 de junio de 2023 a las 1:29 pm
  Enlace permanente

  Quin tros de viatge, Pere! Espero que el gaudiu i ens el feu gaudir. Quan vaig ser per allà dalt no vaig poder apreciar la immensitat dels penya-segats al voltant del Cap, la boira i un temps de gossos ho va impedir. Tant de bo m’ho acostis a través del vostre reportatge audiovisual. Ho espero.
  Bon viatge, amic.
  Manel

  Respuesta
 • el lunes, 26 de junio de 2023 a las 11:34 pm
  Enlace permanente

  Magnífica ruta teniu al davant…! Gaudiu-la molt i compartiu les imatges pels que no som tan aventurers com vosaltres dos, així les veurem a través dels vostres ulls.
  Forta abraçada i gaudiu molt de cada moment!!!
  Cristina

  Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *