Aitona: dolça postal primaveral

Print Friendly, PDF & Email

Aitona​ és un municipi de Catalunya que pertany a la província de Lleida, a la comarca del Segrià. El seu origen es remunta al 1120 on la majoria dels seus habitants eren musulmans. Actualment té uns 2500 habitants.

2

En el seu terme municipal s’han trobat nombroses restes arqueològiques; a destacar un poblat de l’Edat del Bronze en la zona de Genó, en el que són visibles diversos habitatges organitzats al voltant d’un carrer central.

5
3
4

Aitona, amb més de 8.000 hectàrees de fruiters, és un dels majors productors de préssec a Europa.  Durant el mes de març els seus camps es converteixen en un autèntic espectable de tonalitats de colors rosats anunciant l´entrada a una nova primavera.  Aquests colors són deguts als milers de presseguers i a dues de les seves mutacions, les nectarines i els paraguais, que inunden tot el municipi.

6
7

La marca turística “Fruiturisme” ofereix de manera privada, i partint del poliesportiu amb bus, una immersió en els camps de fruita dolça d’Aitona.  Proposta que et permetrà viure una experiència plena de sensacions, olors i colors.

També es pot optar per una visita lliure i recórrer alguns dels seus camps al nostre aire, a peu o en bicicleta, gaudint igualment de l´espectable primaveral que s´ens mostra als nostres ulls.

Us encoratjo a visitar-la i fruir d´aquestes acolorides i dolces terres lleidatanes.

8

Autor: Pere S.

Pere Sánchez
Últimas entradas de Pere Sánchez (ver todo)

Pere Sánchez

Pere Sánchez. Metge. Apassionat dels viatges, el trekking, la lectura i la música. Gaudint de la vida amb família i amics. "Quan surts per fer el viatge cap a Ítaca, has de pregar que el camí sigui llarg, ple d'aventures, ple de coneixences. Has d'arribar-hi, és el teu destí.."

2 comentarios en «Aitona: dolça postal primaveral»

 • el jueves, 30 de marzo de 2023 a las 12:13 pm
  Enlace permanente

  Pere, gràcies per compartir aquestes fotos espectaculars. M’hauré d’anotar la data per l’any que ve perquè és un espectacle bastant efímer.

  Respuesta
 • el martes, 9 de mayo de 2023 a las 12:26 pm
  Enlace permanente

  Preciós Pere! Quins espectacles ens dona la natura de franc!
  Gaudir-ho damunt d’una bici ha de ser genial.

  Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *