UN BRINDIS PER 2021!!!

Print Friendly, PDF & Email

Avui toca brindar per tots nosaltres i el any que acabem d’estrenar. Esperem que aviat ho puguem fer mirant-nos als ulls, però entretant podem fer-ho cadascun de nosaltres a casa seva escoltant el brindis per excel·lència, el de La traviata.

La traviata es una òpera en tres actes amb musica de Giuseppe Verdi (Le Roncole 1813- Milán 1901) i text en italià de Francisco Maria Piave, basada en la novel·la La dama de les camèlies de Alenxandre Dumas (fill). Es va estrenar sense èxit al teatre La Fenice de Venècia el 6 de març de 1853, inclús el públic es va burlar varies vegades durant la representació i van haver riallades amb el tràgic final. El dia següent Verdi va escriure al seu amic Muzio: “La traviata, ahir a la nit un fracàs. Fallada meva o dels cantants? El temps ho dirà” I el temps ha dit que bé els cantants o el públic havien tingut una mal dia, perquè poc després va triomfar a tots els escenaris i ha sigut una de les òperes mes representades arreu del mon.      

La traviata es una obra atípica de Verdi per el seu caràcter realista i intimista,  un drama psicològic diferent d’altres óperes seves basades en grans fets històrics com Nabucco o tragèdies com Macbeth. Amb ella Verdi va assolir un estil madur, amb mes profunditat en la descripció de personatges, mes solidesa en la construcció dramàtica i una orquestra mes llustrosa. A més a més, va ser la primera òpera en la que els actors van portar vestimenta contemporània ja que fins llavors sempre havien utilitzat vestits històrics corresponents a segles passats o a altres civilitzacions.

Traviata
Verdi
Giuseppe Verdi

Per tots vosaltres, el brindis de La traviata . Feliç Any Nou i molt amor!!!

Cinta.     

Cinta
Últimas entradas de Cinta (ver todo)

Cinta

Neuròloga amb desig de gaudir i d'aprendre amb i dels amics.

11 comentarios en «UN BRINDIS PER 2021!!!»

 • el sábado, 2 de enero de 2021 a las 10:11 am
  Enlace permanente

  Bon dia Cinta,
  És curiós però, amb les teves entrades musicals has aconseguit, irremediablement, que l’esmorzar del dissabte tingui una nota de música il.lustrada que em transmet satisfacció i bon humor.
  Gràcies per aquest brindis ple del millor desig i la millor voluntat. Te’l torno i el faig extensiu a tota la nostre comunitat.

  Respuesta
  • el sábado, 2 de enero de 2021 a las 10:52 am
   Enlace permanente

   Gracies Manel, per mí es una satisfacció si puc aportar un xic d’alegria. Una abraçada.

   Respuesta
 • el sábado, 2 de enero de 2021 a las 5:36 pm
  Enlace permanente

  Un brindis per tots vosaltres i escolta un tros de La traviata un plaer.
  Besitos pel 2021
  Lourdes

  Respuesta
  • el sábado, 2 de enero de 2021 a las 7:28 pm
   Enlace permanente

   Tenim molts brindis pendents. A Palma será un no parar (jajaja). Besets,

   Respuesta
 • el sábado, 2 de enero de 2021 a las 7:10 pm
  Enlace permanente

  Que coincidencia , este mes se representaba la Traviata al Liceo ,pero la pandemia ha hecho no poder verla. Un bridis para todos mis amigos

  Respuesta
  • el sábado, 2 de enero de 2021 a las 7:38 pm
   Enlace permanente

   Es una pena que se hayan cancelado tantos espectáculos y actos culturales o dificultado la asistencia. A ver si este año ya se va normalizando la cosa. Mientras tanto a brindar en casa por todos. Un abrazo.

   Respuesta
 • el sábado, 2 de enero de 2021 a las 8:56 pm
  Enlace permanente

  Me uno al brindis general. Feliz 2021 !!!! Imprescindibles tus perlas musicales que nos acompañan durante la semana.

  Respuesta
 • el sábado, 2 de enero de 2021 a las 11:02 pm
  Enlace permanente

  Y acabar la cena con el brindis de la Traviata también está muy bien!
  Cinta, además de aprender y sorprenderme con tus piezas musicales, me gusta mucho la variedad que nos propones y escucharlas es un placer.
  Feliz 2021!

  Respuesta
 • el domingo, 3 de enero de 2021 a las 10:54 am
  Enlace permanente

  Gracias Águeda y Pepe. Para mí es un placer acompañaros algún rato con la música propuesta. Feliz Año también para vosotros. Un abrazo a los dos.

  Respuesta
 • el domingo, 3 de enero de 2021 a las 7:25 pm
  Enlace permanente

  Muy oportuna la publicación, Cinta, una pieza vibrante que además es un brindis…! Ideal para recibir el 2021. Gracies también por tus siempre oportunos apuntes sobre la obra, La Traviata, y sobre el autor.
  Un fuerte abrazo

  Respuesta
 • el miércoles, 6 de enero de 2021 a las 8:37 pm
  Enlace permanente

  Feliç 2021 a tots i moltes gràcies Cinta per els comentaris sobre l’autor i pel brindis de la Traviata…!!! A petites “píndoles” aniré coneixent i gaudint d’aquest -per mi desconegut- mon de l’Òpera!!! Ha estat un plaer.
  Una forta abraçada!
  Cris

  Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *