Repúbliques Bàltiques. Estònia. TALLIN

Print Friendly, PDF & Email

         

Les Repúbliques Bàltiques són tres petits països que van formar part de l’URSS i que avui en dia fan el seu camí en solitari, però sense deixar de mirar al seu passat.

 Estònia, Letònia i Lituània.

Les seves capitals, Tallin, Riga i Vilnius, són considerades Patrimoni de la Humanitat, principalment pels seus barris històrics.

Obertes al món, mostren amb orgull la seva història, la seva cultura i els seus costums.

Tallin, la capital d’Estònia sobre el mar Bàltic, és el centre cultural del país.

La part vella és una ciutat envoltada de murs amb una gran quantitat d’edificis medievals, gòtics i barrocs. L’esperit que impregna l’atmosfera de la ciutat vella de Tallin, la fa molt atractiva per a tots els amants de l’art i la història.

03
02

Es pot visitar venint de molts indrets i organitzar-se l´estada de diverses i variades maneres. Aquesta atractiva ciutat, la vaig visitar aprofitant una estada a Helsinki.

Hi vaig anar amb el Ferry  que uneix les dues capitals per passar-hi 2 dies ben planificats, i així poder gaudir-la el més intensament possible.

La ciutat, en plena Edat Mitjana, va ser quan va conèixer el seu màxim esplendor, sent un port comercial  molt important en la ruta marítima que unia Europa occidental amb Rússia.

Restaurada la independència d´Estònia el 1991, després d´haver estat sotmesa sota el poder de diversos països a el llarg de la seva història, Tallin va tornar a ressorgir de manera rellevant, destacant la rehabilitació del seu barri històric i la construcció d´un modern districte financer.

Tallin és una barreja encantadora de tranquil·litat medieval i vida urbana moderna. És una ciutat que et permet somnià en un conte de fades mentre la visites, presentant als nostres ulls la seva extraordinària bellesa: teulades còniques de color taronja, cobertes verdes de cinc, grisos de pissarra… Una ciutat amb encant propi.

El nucli antic medieval, un lloc amb molta vida, sobretot en època estival, ens mostra les seves botigues, cafès, restaurants…tot en un seguit de petits carrers d´un encant magnífic on podrem fruir també de les seves petites cases medievals amb façanes de  diferents colors i teulades molt vistoses.

05

Aconsellable perdre´s per aquests màgics carrerons, sense deixar de passar pel passatge de Katarina i el carrer Pikk.

Recorrerem aquest barri històric de manera pausada per visitar alguns dels seus monuments més importants.

L´Ajuntament, edifici d´estil gòtic amb una torre de 64 metres d´alt, està situat en una coquetona plaça envoltada d’acolorits edificis medievals i que a més acull de manera molt atractiva la farmàcia Burchart, una de les més antigues del món.

06
07

Castell de Toompea, fortificació del segle XIII on avui es troba la seu del Parlament estonià.   

Aquest indret on va ser construït el castell, és un turó al centre de Tallin, on segurament es va iniciar els primers assentaments humans.   

Avui dia, en aquest lloc tan emblemàtic de la ciutat, es troben alguns dels principals monuments a visitar, com són el mateix Castell i les catedrals d’Alejandro Nevski i Santa María.

08

La catedral d’Alejandro Nevski és la catedral ortodoxa-russa de Tallin, i corona el puig de Toompea. Es va acabar de construir durant el regnat de Nicolás II, quan Estònia formava part de l’imperi rus, per aquest motiu disposa de les cúpules característiques de l´estil arquitectònic rus.                                 

La catedral està dedicada a Alejandro Nevski.

09

La catedral luterana de Santa María, també coneguda com a Església de la Cúpula, està situada just en el centre del puig de Toompea, no gaire lluny de la catedral ortodoxa. Va ser fundada originalment pels danesos en el segle XIII. És l’església més antiga de Tallin.                                                                 

 Encara que originalment era catòlica, va passar a ser luterana en 1561 i actualment pertany a l’Església Evangèlica Luterana d’Estònia.

10

L’església de Sant Olaf, construïda en el segle XII en honor al rei Olaf II de Noruega. La seva punxeguda torre mesura 123 metres d’altura, tot i que temps enrere havia estat més alta. Va ser l’edifici més alt del món des de l’any 1549 fins al 1625. Ràpidament, es va convertir en una de les principals esglésies de la ciutat baixa, amb la seva pròpia congregació de comerciants i artesans escandinaus principalment. Després de la Reforma va passar a ser luterana, sent ara baptista.

11

Les muralles de Tallin que envolten tot el barri històric, ens possibilita un dels millors passejos per aquesta atractiva i encisadora ciutat, podent xalar de les seves nombroses torres de vigilància que encara es conserven, mostrar-nos els seus fascinants sostres punxeguts i vermellosos.

12

La Porta Viru  és una de les portes d’entrada al centre històric de Tallin que encara queden en peu i s’ha convertit en un símbol de la ciutat.                                    

 És la porta més famosa de la ciutat, formant part del sistema de muralles de Tallin.                                                                                                                                              

En travessar les seves 2 torres medievals del segle XIV s´accedeix al carrer Viru, un dels més transitats de la ciutat, ple de botigues, restaurants i punts de venda de colorades flors.

No ens podem perdre les fascinants vistes panoràmiques de la ciutat des de dos dels seus més famosos miradors, el de Patkuli i el de Kohtuotsa, situats al turonet de Toompea.

13

Possiblement, una de les postals més famoses de Tallin, sigui feta des del mirador de Patkuli, un dels millors llocs per a contemplar la muralla i les seves torres amb el mar bàltic de fons.

S´ha de remarcar que avui dia pujar a la torre de televisió de Tallin, l´edifici més alt d’Estònia, construïda el 1980 i amb els seus 314 metres d´altura, ens oferirà la millor panoràmica del país.

Ens prenem l’última tarda per admirar la força del mar Bàltic tot passejant pel seu passeig marítim o si el mar ho permet, un passeig en vaixell per la seva badia i així admirar aquesta atractiva i meravellosa ciutat des del mar.

14
15

Caient el dia en les dolces mans de la nit, un interessant i saborós sopar medieval en algun dels seus restaurants preparats per aquestes ocasions, no ens deixarà indiferents i podrem continuar vivint el somni dels contes de cavallers i princeses.

Pere Sánchez
Últimas entradas de Pere Sánchez (ver todo)

Pere Sánchez

Pere Sánchez. Metge. Apassionat dels viatges, el trekking, la lectura i la música. Gaudint de la vida amb família i amics. "Quan surts per fer el viatge cap a Ítaca, has de pregar que el camí sigui llarg, ple d'aventures, ple de coneixences. Has d'arribar-hi, és el teu destí.."

7 comentarios en «Repúbliques Bàltiques. Estònia. TALLIN»

  • el domingo, 6 de febrero de 2022 a las 9:44 am
    Enlace permanente

    Bonito reportaje, Pere, tanto en lo que hace referencia a las descripciones de la ciudad y sus principales atractivos, como por las fotos elegidas. La verdad es que parece un lugar de cuento con sus calles estrechas, las cúpulas puntiagudas y las casitas de colores.
    Es un sitio que no conozco y por el que siento atracción y ahora con tu reportaje, más ! Lo que no tengo claro es como llegar, si en crucerito por el Báltico o conduciendo mi autocaravana durante 2 meses en una “tourné” por Europa que tengo en la cabeza. Ya veremos 😂
    Gracias por tu artículo. Un abrazo

    Respuesta
  • el domingo, 6 de febrero de 2022 a las 2:27 pm
    Enlace permanente

    Yo llegué en un crucerito por el Baltico, Gabi, y ahora viendo la magnífica y detallada exposición de Pedro me doy cuenta de todo lo que me perdí. Me han entrado unas ganas de volver con tiempo por delante… Hicimos el menú medieval, eso si, en nuestro caso comida, y la camarera ¡tan mona y típica ella! se enamoró de uno de mis hijos y solo nos atendía cuando pedía él. ¡Ventajas de viajar con jovenes!

    Respuesta
  • el domingo, 6 de febrero de 2022 a las 7:20 pm
    Enlace permanente

    Bonic comentari i bonica ciutat. Interesants les notes históriques i els itineraris per visitar la ciutat. Transmets mol be l’esencia de Tallín.
    Jo també vaig arribar en un creuer pel Baltic. Els creuers son mol còmodos pero el temps per visitar els llocs es llimitat.
    Gracies Pere. Una abraçada.

    Respuesta
  • el domingo, 13 de febrero de 2022 a las 7:57 pm
    Enlace permanente

    Querido amigo,
    lo has descrito tan maravillosamente bien que ya he borrado este lugar de visitas pendientes.
    Eres un crack y un perfeccionista total que me ahorra mucha pasta.
    Sin bromas, muchísimas gracias
    Brillante

    Respuesta
  • el domingo, 13 de febrero de 2022 a las 10:23 pm
    Enlace permanente

    Pere sembla que soc dels pocs, junt amb Gabi, que no hi ha estat i encara té ganes d’anar-hi (el de Can Cerdà ja no vol veure món perquè no se li espatlli la collita).
    El teu reportatge ho fa molt temptador.
    Tot arribarà!

    Respuesta
  • el jueves, 17 de febrero de 2022 a las 1:04 pm
    Enlace permanente

    Ostres Pere, quin reportatge tan maco! M’has descobert una petita joia, una d’aquelles que, vistes al “catàleg”, t’agafen ganes d’entrar a comprar-la o admirar-la. Guaita tu, que no entrava en els meus càlculs haver de visitar cap dels tres països que has anomenat en l’article, i menys Estònia i la seva capital, però confesso que m’has deixat inquiet.
    Res, a aquestes alçades no puc prometre gaires coses, però pensava que havent d’anar, com he d’anar a San Petersburg (pecat mortal) igual faig alguna complicació afegida i incorporo alguna d’aquelles repúbliques.
    T’ho faré saber.

    Respuesta
  • el jueves, 17 de febrero de 2022 a las 3:33 pm
    Enlace permanente

    Amics, agrair els vostres comentaris i animar als que encara no hi han anat, a que no esperin gaire temps. Són ciutats que en el esdevenir del temps, van perdent aquella inocència del pasat.
    Gràcies 😀😘

    Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *