Negra i Criminal

Print Friendly, PDF & Email

A començaments del present segle, naixia a Barcelona un espai imaginatiu i únic. Un espai on, a més d’oportunitats, es trobaven ingenuïtats i entusiasmes repartits a parts iguals. Naixia una llibreria que va ser de culte per una gran part d’un món petit. Una llibreria on es sabia tot al voltant de la novel·la policíaca, de la novel·la d’assassinats, de detectius mig alcohòlics, de la novel·la del thriller… naixia: “Negra i Criminal”

No tenim espai en aquesta editorial per descriure les singularitats d’aquell local situat al carrer De la Sal de la Barceloneta. Només dir que alguns de nosaltres, vam sovintejar aquella llibreria on, els dissabtes, en Paco i la Montse van institucionalitzar els musclos i el got de vi com a reclam comercial i creatiu.

Anys després, em va cridar l’atenció quan en Paco Camarasa, davant la tele deia allò de: “hem sortit a totes les teles, al New York Time, a La Republique, a Liberation …. no, no anem mancats de reconeixement. Tenim molts seguidors, el que ens manquen són clients.”

La Negra i Criminal va tancar les seves desllustrades portes l’octubre del 2015.

La Puaweb avui és pinta de Negra i Criminal. No ho farem més, aquestes coses fan de mal dir i normalment s’han d’expressar al començament.

La Puaweb neix en una comunitat petita, amiga, i antiga. També neix amb ingenuïtat i entusiasme a parts iguals. Neix per entretenir, per divertir i fer passar una bona estona a tot una colla d’amics, ah!, i neix amb l’esperança que  aquesta comunitat  creixi, i ho faci al punt de superar els seus límits i les seves fronteres generacionals.

Com veieu, és un desig ambiciós i no exempt de riscos, el primer dels quals és, sens dubte, el mateix de la Negra i Criminal, la manca de clients. Sabem de les nostres aptituds i capacitats, ens veiem capaços de donar a conèixer la nostra intenció, però des del minut primer ens fan falta clients, en el nostre cas, ens fan falta lectors-amics.

I, qui és un lector-amic de La Puaweb?

Aquesta és una qüestió curiosa, ja que per primera vegada a la història, no serà aquell que et dóna uns “calés” per un determinat servei no (tot arribarà), un lector-amic de La Puaweb, és aquell que et fa veure que segueix el que fas i que, amb els seus comentaris i col·laboracions, et dóna la suficient benzina emocional com per a continuar tirant del carro un xic més. No ens interessen aquells que només ens coneixen, inclús que, només ens estimen, ens interessen aquells que gaudint o no de la web, t’ho fa saber. El nostre lector-amic, està a prop i t’ho fa saber. En definitiva, necessitem saber que esteu al voltant nostre i que, d’una manera explícita, esteu recolzant aquest veritable esforç.

Som pocs, necessitem saber que hi som tots.

Fa poques setmanes que hem sortit i estem força il·lusionats (no sabeu quin “equipàs” s’ha format), però ara que encara som joves i tenim totes les forces, ara és quan ha de quedar clar que, com aquella vella i mítica llibreria, com la Negra i Criminal, necessitem clients dels nostres, us necessitem a tots i cadascun de vosaltres.

Manel Serrano
Últimas entradas de Manel Serrano (ver todo)

Manel Serrano

Metge i empresari. Quasi jubilat. És un amant de la conversa, l'art, la literatura i la història. Mitòman i hedonista clàssic, embogeix per París, el bon menjar i el bon beure.

4 comentarios en «Negra i Criminal»

 • el sábado, 28 de noviembre de 2020 a las 10:52 am
  Enlace permanente

  Bon dia!!! Aqui, havent esmorzat (els dissabtes que no tinc anglès ni pàdel no matino), començo a gaudir de la nostra puaweb…! Certament…UN EQUIPÀS!!! Vaig a continuar…s’acumulen els temes a disfrutar i no vull perdre ni un minut més!!! ENDAVANT amb la iniciativa!! en mi teniu una lectora-amiga incondicional!
  Petons i abraçades
  Cris

  Respuesta
 • el domingo, 29 de noviembre de 2020 a las 4:17 pm
  Enlace permanente

  Efectivamente Manel, necesitamos de esos lectores-amigos que sabemos que están cerca pero que nos lo tienen que hacer saber, aunque cada día hay más y mejores consumidores, pues los números van creciendo poco a poco y eso me hace pensar, al menos a mi, que debemos de seguir este camino iniciado hace apenas 1 mes. Invito a pasear por la web, a comentar, a dejar constancia de si te ha gustado lo que has leído y a hacernos sugerencias, y así de esa manera conocer cual es el camino que semana a semana debemos de seguir. Un símil perfecto con Negra y Criminal.

  Respuesta
 • el lunes, 30 de noviembre de 2020 a las 12:54 pm
  Enlace permanente

  Bon dia Todos sabemos que para que las cosas funcionen hemos de estar conectados a nuestra Púa Web. Me parece que hacéis un trabajo fantástico y seguiré atendiendo vuestras iniciativas. besos a todo/as y animo a que todos nos animemos a participar.

  Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *