“Imagine”. “Escola, No-Violència i Pau”

Print Friendly, PDF & Email

La humanitat sempre ha tingut que afrontar i conviure amb grans reptes per la seva supervivència com a societat.

Avui en dia ens castiga una pandemia vírica, i vivim amb l’esperança de que una vacuna ens ajudi a superar aquesta etapa.

No obstant això, no podem oblidar altres plagues que ens colpegen de manera contundent, com la fam, el respecte als drets humans, els conflictes bèl·lics, la pobresa, el racisme, la discriminació…

Avui 30 de gener, i des de 1964, es celebra el “Dia Escolar per la No-Violència i la Pau”, en commemoració de l’assassinat de Mahatma Gandhi.

És des de la base social, la família, l’ESCOLA”, que s’ha de treballar per l’educació com a vehicle de transmissió dels valors en la tolerància, la solidaritat, el respecte, la diversitat, els drets humans i la Pau, entre altres.

Com deia el seu fundador, Llorenç Vidal, poeta, pedagog i pacifista:

“Una llavor de no-violència i pau dipositada dins la ment i dins el cor subconscient dels educands i, a través d’aquests, dins la societat”.

Voldria recordar algunes paraules de `Premis Nobel de la Pau`, que han lluitat i han obert camins d’esperança a lo llarg de la història, per lograr aquests valors:

Mahatma Gandhi.

“No hay camino para la paz, la paz es el camino”.

Nelson Mandela.

“Nadie nace odiando a otra persona por el color de su piel, o su origen, o su religión”.

Rigoberta Menchú Tum.

“La paz no es solamente la ausencia de la guerra; mientras haya pobreza, racismo, discriminación y exclusión difícilmente podremos alcanzar un mundo de paz.”

Malala Yousafzai

“Tomemos nuestros libros y nuestros lápices. Son nuestras armas más poderosas. Un niño, un maestro, un libro y un lápiz pueden cambiar el mundo”.

Martin Luther King

“I have a dream…”

EN SOLIDARITAT A LA DIADA I EL SEU MISSATGE

Pere Sánchez
Últimas entradas de Pere Sánchez (ver todo)

Pere Sánchez

Pere Sánchez. Metge. Apassionat dels viatges, el trekking, la lectura i la música. Gaudint de la vida amb família i amics. "Quan surts per fer el viatge cap a Ítaca, has de pregar que el camí sigui llarg, ple d'aventures, ple de coneixences. Has d'arribar-hi, és el teu destí.."

7 comentarios en «“Imagine”. “Escola, No-Violència i Pau”»

 • el sábado, 30 de enero de 2021 a las 12:03 pm
  Enlace permanente

  Tan de bo aquesta llavor florís en molts cors… i comencéssim un mon millor!!! Molt maca la teva reflexió Pere i molt d’acord en tot.
  Seguim lluitant i sommiant!!! Petonàs
  Cristina

  Respuesta
 • el sábado, 30 de enero de 2021 a las 1:32 pm
  Enlace permanente

  Esperem que aquest segle XXI sigui menys violent però per això haurem de lluitar per disminuir les diferències de renta entre països i entre classes socials. Crec que les editorials de la Puaweb també poden tenir contingut polític en el sentit mes primigeni de la paraula: activitat del ciutadà quan intervé en els assumptes públics amb la seva opinió, el seu vot o qualsevol altre manera. Una abraçada Pere i gràcies per recordar-ho.

  Respuesta
 • el domingo, 31 de enero de 2021 a las 12:33 pm
  Enlace permanente

  En aquest infern empedrat de bones intencions, però regit i mogut com sempre pels poders reals, els seus interessos i els diners, només queda com a arma lluitar amb el vot, l’acció i la unió de tots, els d’avall i els d’enmig, per reduir dia a dia les desigualtats de tota mena, la pobresa, la fam, els racismes…que són els que armen als exèrcits.
  Fonamental l’educació i lluita de tots i cadascú per no ser enganyats.
  Tot el que sigui reflexionar sobre això benvingut sigui. Esperançats i sense abaixar la guàrdia.
  Gràcies Pere.

  Respuesta
 • el domingo, 31 de enero de 2021 a las 6:41 pm
  Enlace permanente

  Òbviament desitjo que el discurs en favor de la Pau i la No violència s’incorpori en el si de les nostres societats, però cada dia que passa em genera més escepticisme respecte a la seva capacitat per canviar el curs dels esdeveniments.
  “Homo homini lupus”

  Respuesta
 • el domingo, 31 de enero de 2021 a las 7:28 pm
  Enlace permanente

  Gran iniciativa el “Dia Escolar per la No-Violència i la Pau”. Es imprescindible sembrar aquesta llavor en els nens que per altres bandes estan reben missatges contraris a la cooperació i harmonia social. El futur es seu i els mestres els seus escultors. Tota la meva admiració per ells.

  Respuesta
 • el domingo, 31 de enero de 2021 a las 7:45 pm
  Enlace permanente

  De acuerdo con tus reflexiones Pere. Tenim una societat, a nivell mundial, enquistada en una serie de problemes, que tú has enumerat, que sempre castiguen als desfavorits. Semble que no hi hagi verdadera voluntat per lluitar contra aixó.
  No obstant, confiem en que la única salvació vingui per la vía de la educació i el canvi de mentalitat en els nens que han de ser els adults del demá.

  Respuesta
 • el domingo, 31 de enero de 2021 a las 8:20 pm
  Enlace permanente

  Muy de acuerdo con las reflexiones y la elección de la canción muy acertada.

  Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *