EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA A L’ESPAI KBR

Print Friendly, PDF & Email

.

El passat octubre es va estrenar la nova ubicació de la Fundació Mapfre al costat d’una d’una de les torres de la Villa Olímpica. El recinte s’anomena Kbr, les sigles químiques de bromur potàssic, substància que s’ha utilitzat per revelar i fixar el blanc de les còpies fotogràfiques. L’arquitecte Jorge Vidal s’ha encarregat de la remodelació interior i vol ser un espai expositiu exclusivament dedicat a la fotografia com també la seva fundació, disciplina artística de gran tradició a la ciutat de Barcelona. 

S’estrena el nou local amb la exposició de dos fotògrafs anglosaxons que van viure i fotografiar el s XX amb mirades distintes i entrecreuades.

Bill Brandt

Bill Brandt, fotògraf nascut a alemanya de pare anglés, va estar influit pel moviment surrealista amb les seves tendències a utilitzar formes orgàniques que esdevenien abstractes u oníriques. La exposició abarca la seva amplia evolució com fotògraf: retrat, paissatge urbà, nus. El seu talent el va utilitzar per expressar-se de forma molt intuitiva amb alguna incursió a la crònica social i a la descripció del up and down de la societat anglesa, de la gran diferència de classes. Revelava les seves pròpies fotografies amb una exposició forçada que dona una gran força a la imatge en blanc i negre. Un fotògraf que val la pena conèixer.

Paul Strand

Entrada de la exposició de Paul Strand

La mostra de Paul Strand, la mes extensa a Europa, revela un artista eclèctic. Les seves imatges de viatger a Ghana, Egipte, Mèxic, Europa, els seus retrats i les seves series fotogràfiques, de la seva dona al llarg del temps, de les plantes del seu jardí, etc. i també les fotografies de geometries, expliquen molt be les seves inquietuds i la seva mirada al món que l’envoltava, que mes endavant es van ampliar treballant pel cinema.

A vegades, no sense una gran dosis d’ingenuitat, hem intentat vanament emular alguns d’aquests estils fotogràfics, els hem intentat reproduir i els tenim en la nostra pròpia col·lecció. Mai podrem aconseguir acostar-nos-hi, però si han cultivat la bellesa i la introspecció en nosaltres, els seus admiradors, ja n’hi ha prou.

Lluís

On?

KBr Fundación MAPFRE
Avenida Litoral, 30 – 08005 Barcelona

Quan?

Horari general:
• Dilluns (excepte festius): Tancat
• De dimarts a diumenges (i festius): 11.00 – 19.00 h

Tancament de sala: 25 de desembre; 1 i 6 de gener
Horaris especials: 24 i 31 de desembre, 5 de gener: 11.00 – 15.00 h

Últim accés: 30 minuts abans del tancament
La sala es comença a desocupar 10 minuts abans del tancament

Podeu veure l’event pulsant aquest enllaç

Lluís
Últimas entradas de Lluís (ver todo)

Lluís

Metge del Treball i aspirant a gastrònom. Acostumo a complicar-me la vida cuinant, des que als 6 anys vaig fer la meva primera truita a la francesa. Només hi ha una cosa que m'agrada mes que la cuina: la Medicina.

Un comentario en «EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA A L’ESPAI KBR»

  • el martes, 24 de noviembre de 2020 a las 11:24 pm
    Enlace permanente

    Para los amantes de la fotografía es un lujo poder disfrutar de artistas de tan reconocido prestigio en las exposiciones que llevan a cabo. Lastima de los tiempos que corren pero se deberían de fomentar sus visitas y poder adentrarse en sus mundos, en sus miradas a través de sus fotografías. Me fascina esta creatividad. A ver si podemos hacer una escapada algún día.

    Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *