MATTHEW WONG, L’HEREU DE VAN GOGH

Matthew Wong (Toronto 1984-Edmon 2019) es va morí abans de que el mon conegués que alguns col·leccionistes ja adquirien les seves obres i el convertien en un fenomen d’èxit meteòric. Es va suïcidar al octubre de 2019 amb 35 anys, un any desprès de la seva primera exposició individual a la galeria Karma de Nova York, i el preu dels seus quadres ja s’ha multiplicat per 75. The Realm of Appearances, la pintura mes celebrada d’aquella exposició, un paisatge d’un vermell ferotge, horitzó morat i una lluna enorme, es va vendre per 20.000 $; fa unes setmanes es van pagar 1.5 milions de $ a una subhasta de Sotheby’s.

Wong, un autodidacta amb visions esotèriques, tendres i melancòliques, va començar a pintar al 2012 i va exposar per primera vegada al 2016 a Hong Kong. Els seus paisatges, d’una exuberant paleta de colors, místics i expressionistes, semblen robats als somnis i els crítics l’han etiquetat de postimpressionista.

arte 1

arte 2
arte 3

Era llicenciat en antropologia cultural per la Universitat de Michigan i després va fer un màster en Belles Arts a Hong Kong, on havia viscut dels 7 als 15 anys. La seva personalitat estava dintre del espectre autista i a mes a mes als 16 anys li van diagnosticar un síndrome de Tourette. Va pintar pocs anys, però va ser prolífic. Ens ha deixat quasi 1.000 obres, entre dibuixos i pintures. Deia que volia prioritzar el moviment i l’experimentació sobre l’adquisició del virtuosisme. Sembla que per els seus problemes psíquics va patir molt tota la vida, però esperem que pugues gaudir pintant i veient les seves obres, tal com ara ho podem fer nosaltres.

arte 4
Cinta
Últimas entradas de Cinta (ver todo)

Cinta

Neuròloga amb desig de gaudir i d'aprendre amb i dels amics.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *