Apostar per elles

Print Friendly, PDF & Email

Imagen de portada: We Can Do It. Atribución : Wikipedia.org

Sou testimonis que des d’aquest racó editorial hem intentat homenatjar i encoratjar, de forma sistemàtica, l’esforç que la dona promou contra la discriminació de gènere en la pràctica totalitat de països i cultures. Enguany, no serà excepció i, per descomptat,  ens sumarem al reconeixement i festa del dia de la dona treballadora.

Probablement, jo no soc la persona més equànime i justa quan es tracta d’avaluar els mèrits i competències que els “gèneres”, en aquest cas utilitzant la comprensió més canònica del terme, aporten a la nostra societat occidental. Ja sabeu que la meva misàndria va en augment des de fa anys i això em faria votar en favor de la dona en totes les ocasions que se’m requerís per fer-ho.

El que volia dir, no sé si amb gaire claredat o encert, és que el que ens cal és que ens deixem de romanços  i apostem perquè les dones prenguin les regnes de la governança en la nostra societat. Com a mínim en paritat, però si se’ns anés la mà en el seu favor, no passaria res i al final, estic segur que ho agrairíem.

Tots sabem on ens porta la testosterona governant el món. També sabem que  elles, quasi no en tenen, i que quan en tenen una mica massa, els hi surt bigoti i se’ls hi posa una veu horrible. Oi que no és tan difícil veure-ho?

Així doncs, visca el dia de la dona treballadora i visca la feminització de la societat. Tot això en un dia on sis desgraciats menors d’edat han volgut fer-se els “mil homes” i han violat a una nena d’onze anys al bell mig de la ciutat de Badalona. Sis nens que s’han fet un fart de veure porno del dur, i han sentit les “machades” del barri per qualsevol racó. Es tracta d’un aprenentatge on com més fort, quantes més vegades i com més es queixin, millor s’ho passen i més vegades ho poden explicar.

Ben segur que és absolutament necessari que el nostre sistema educatiu, com a mecanisme preventiu, aposti per una educació de ciutadania i per un fort impuls a l’educació sexual entre els joves, però jo insisteixo, cal apostar, definitivament,  per una mirada molt més femenina en el conjunt de la societat.

Manel

Manel Serrano
Últimas entradas de Manel Serrano (ver todo)

Manel Serrano

Metge i empresari. Quasi jubilat. És un amant de la conversa, l'art, la literatura i la història. Mitòman i hedonista clàssic, embogeix per París, el bon menjar i el bon beure.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *