ANIVERSARI

Print Friendly, PDF & Email

La Pua Web va d’aniversari. Si, si, encara que sembli mentida, ja us podeu creure que, més o menys per aquestes dates, ara fa un any, treia el cap davant aquesta plaça pública la nostra estimada Web i Magazine cultural.

Va ser el passat trenta-un d’octubre de l’any 2020 quan la nostra estimada Pua Web es posava de llarg davant vostre. Ho feia plena d’il·lusió i amb l’esperança de promoure l’acostament emocional, però també intel·lectual, entre la nostra comunitat.

En aquells dies, estaven succeint coses terribles al bell mig de les nostres societats. Una desconeguda pandèmia ens tenia a tots desconcertats i, tot i que havíem passat un estiu un xic més relaxat que la primera meitat de l’any, els ciutadans del món, òbviament nosaltres entre ells, encara patíem per la incertesa i la manca de recursos terapèutics o preventius davant del maleït virus.

L’any 2020 vam viure el que mai havíem pogut imaginar: un degoteig permanent i constant de malalts i morts a causa del virus, una por creixent per l’amenaça del contagi orbitant pel nostre damunt i el de les nostres famílies i, finalment, per tots aquells que no teníem responsabilitats assistencials obligatòries, l’experiència d’un complet aïllament domiciliari.

En aquell terrible context i només per referir-nos al nostre cercle més proper, Rosana i Ramón van passar per l’experiència del contagi, el pare de Carme i la mare d’en Pere, tot i que delicats, encara eren entre nosaltres.

Sense ànim de precisió cronològica, diguem que va ser llavors quan la nostra comunitat va voler reaccionar i es va disposar a la generació de mecanismes i oportunitats per evitar, en la mesura del possible, distanciaments i oblits als quals semblàvem encaminats. Així, concursos de tota mena, xerrades per vídeo conferència, recitals de poesia i, fins i tot, entrevistes per “telezoom”, van procurar que el nostre ànim i estimació no s’enfonsés més del que era previsible.  

I amb això que arriba la tardor. Una tardor també una mica rara doncs guaita tu que en lloc d’esperar la caiguda de la fulla i el xic de tristor sempre acompanyant, a nosaltres se’ns acut posar en marxa aquest magnífic instrument que significa la nostra web. Tal com dèiem al començament, una web que convertida en magazine amb aspiracions d’entreteniment, recuperació de records i aprenentatges culturals, pretenia, i pretén encara, ser una excusa de proximitat i un cordó umbilical que aporti oxigen i amor entre tots els que formem part d’aquest univers.

Així que venim de lluny i volem anar més lluny encara. Avui estem d’aniversari, commemorem un any des de la nostra primera volada i ho volem compartir amb vosaltres, la nostra escollida família. Ho farem d’una forma senzilla, però eloqüent, significant els reptes que ens marquem pel segon any de La Púa Web:

1r. Encarem el segon any amb un canvi a l’estructura del consell editorial de la web. Així, el nostre estimat Gabo, passa a ser rellevat en la secció Viatges, pel nostre estimat Pere Sanchez. Com veieu tot queda a casa, però us volem explicar les raons d’aquest moviment:

Les raons són fàcils i tenen a veure amb el desig fundacional de La Púa, que aquest projecte fos de tots i que tots estiguéssim implicats. En Gabo és el primer a cedir la seva responsabilitat, però no serà el darrer. La Púa ha de ser responsabilitat de tothom i aquest pas ho exemplifica. Gràcies, Gabo, noble i generós com sempre. Tu marques el camí.

2n. El segon repte que ens fixem per aquest curs 2021-2022 té a veure amb el que de vegades ja ha estat motiu de comentari des d’aquestes línies: implicar més, i amb més intensitat els membres de la nostra pròpia comunitat. Ja veureu, ara no és el moment d’allargar-nos en aquest comentari, però els membres del consell editorial necessitem creure que estem fent aquesta feina per la totalitat del nostre grup. Així, sense exclusions ni absències.

3r. En línia al comentari i objectiu anterior, La Pua Web vol créixer. Ho vol fer pensant que el que escrivim pot ser d’interès per altres persones i col·lectius, de la mateixa manera que pensem que en sentit contrari, també ens podríem enriquir  de la feina i pensament d’altres persones i grups. Hem de ser capaços d’establir vinculacions i col·laboracions més enllà de la nostra comunitat i tot, de forma intel·ligent i sense perdre la nostra identitat, la nostra autenticitat.

4rt. Hem pensat que això de les “portes giratòries” era un gran invent. Si ho fan els polítics, perquè no nosaltres, ja veureu: A què no sabeu qui es responsabilitzarà d’aquesta feina de Marketing i comercialització de la web que descrivíem abans? …. ho endevineu…. en Gabo!… Si senyor!.

Ara de debò, ningú com en Gabo per dur a terme aquesta important feina de vinculació de la web a la seva “família” origen i, alhora, d’extensió de la nostra idea a la cerca de nous límits i noves oportunitats.

Fins aquí. Moltes gràcies a tots i Feliç Aniversari!

Manel Serrano
Últimas entradas de Manel Serrano (ver todo)

Manel Serrano

Metge i empresari. Quasi jubilat. És un amant de la conversa, l'art, la literatura i la història. Mitòman i hedonista clàssic, embogeix per París, el bon menjar i el bon beure.

7 comentarios en «ANIVERSARI»

 • el domingo, 21 de noviembre de 2021 a las 11:45 am
  Enlace permanente

  Aprofitant el primer aniversari has fet un gran resum de la historia, motivació i ideologia de la nostra web, Manel. Teu va ser el projecte de crear-la i al llarg d’ aquest any el teu entusiasme i idees brillants han mantingut encesa la flama i ens han fet avançar. Ets un gran capità.
  Durant aquest temps he gaudit i he après llegint els vostres fantàstics articles a cada número de la puaweb. Sé la il·lusió i l’entrega generosa que hi ha darrere de cada lletra, cada foto i cada vídeo. Per mi ha estat i es un plaer col·laborar i poder gaudir de la vostra companyia i motivació que em porten a descobrir tants temes interesants.
  Es un plaer que Pere Sanchez s’ hagi afegit al grup redactor i espero que altres amics s’animen perquè es una experiència molt enriquidora. La secció MARH estaria encantada amb un relleu. L’Art, l’Historia i la Música us esperen.
  A més, segur que el proper any continuarem gaudint de les meravelloses col·laboracions del Gabi i de la potencia de les seves idees per enfortí el projecte. Es un crack.
  Bé, felicitats a la Puaweb i per mols anys.
  Una abraçada a tots.

  Respuesta
 • el domingo, 21 de noviembre de 2021 a las 12:59 pm
  Enlace permanente

  Una editorial encertada en la conmemoració d’un any de vida.
  La regeneració pausada, inteligent i estratègica dels seus membres, sempre és necessària per la continuïtat, creixement i refrescant evolució d’un projecte.
  Seria un gran orgull de grup, dels 23 membres, que tots hi estiguéssim molt vinculats, llegint, comentant, fent-se sentir a prop i fent pinya. Així, els recanvis de responsabilitats, les regeneracions d’ideas i les colaboracins grupals, ens portarien a l’èxit de l’objectiu dessitjat entre nosaltres i a l’il.lusió d’apropament a altres.
  Grup, gràcies per ser-hi, però empenyeu fort fent pinya i, el “ castell somniat” tant català, serà possible entre nosaltres.
  Manel, amics gràcies.

  Respuesta
 • el domingo, 21 de noviembre de 2021 a las 7:31 pm
  Enlace permanente

  Oportunas reflexiones, Manel. Creo que haber cumplido un año con tanta constancia en la aparición de los números y la cantidad y variedad de artículos publicados, es un auténtico éxito.
  No conformarse solo con ese éxito y estar en la disposición de evolucionar, mejorar y, sobre todo, integrar más a todos los amigos que formamos el colectivo de La Púa, creo que es un objetivo loable y necesario porque lo que queremos es que Puaweb seamos todos, sin excepciones y con voluntad de participar en este proyecto común.
  Ahora tendría que lanzar una arenga, y lo voy a hacer. Vivan todos los amigos de nuestro grupo La Púa y larga vida a nuestra Puaweb !!!
  Un abrazo para todos. ❤️

  Respuesta
 • el domingo, 21 de noviembre de 2021 a las 8:52 pm
  Enlace permanente

  Una editorial muy adecuada y con retos de futuro muy prometedores.
  Al igual que la pandemia nos está dejando una época de malas vivencias, de perdidas y de otras maneras de convivencia, la Púa Web nos está ofreciendo todo lo contrario, buenas vivencias reencuentro y otras maneras de convivencia entre nosotros.
  La Púa Web vino para quedarse y eso lo tenemos que aprovechar y potenciar, y entre todos nosotros con esa visión de unión que tiene y que se le dio de origen, trabajar entorno a ella, hacer de la Púa Web nuestro verdadero vinculo de unión, físico y mental.
  Solo comentar unos datos de su contenido para ver la magnitud de lo que quiero expresar.
  Durante este año de la Púa Web hemos sacado 39 ediciones ( en verano pasamos a edición quincenal, porque de verdad que la presión semanal pensamos que podría hacer mella) , se han publicado 340 entradas, lo que supone una media de 8,7 entradas por edición. Las entradas han generado 2.397 comentarios, es decir 7,05 comentarios por entrada que creo que es increíblemente satisfactorio que escribas y veas que te comentan.
  Hemos subido 2.488 imagenes, una media de 7,3 imagenes por entrada y en definitiva y para lo que somos, un grupo de amigos y amigas con afinidades comunes es bestial lo que hemos creado y conseguido.
  Pero es tal nuestro entusiasmo por continuar y crecer que no vamos a parar…y desde aquí, como todos, os pido implicación y colaboración con un objetivo común, hacer de la Púa Web nuestra verdadera comunidad.
  Un abrazo Manel y Larga vida a la Púa Web.

  Respuesta
 • el lunes, 22 de noviembre de 2021 a las 6:59 am
  Enlace permanente

  Bon día amigos un trabajo magníficamente realizado por el equipo de dirección y redacción. Con la incorporación de Pere S. seguro que avanzará hacia una elevada montaña. Seguiremos leyendo todas nuestras historias escritas por vosotros. Un gran beso a todos

  Respuesta
 • el lunes, 22 de noviembre de 2021 a las 6:40 pm
  Enlace permanente

  Es un placer Manel aprovechar cualquier excusa y ocasión para darte las gracias por la brillantísima idea que tuviste en unos momentos delicadísimos de nuestras vidas.
  Para mí es actualmente un motivo más para mantener vivas mis ilusiones y neuronas.
  Por supuesto estaría encantado de ceder mi parcela pero como os dije en privado, yo no me iría del grupo ni con agua caliente.
  Estoy rodeado no sólo de un maravilloso grupo de amigos, también los considero cada vez más a medida que avanza el proyecto un lujo intelectual sin excepción.
  Cuanto he aprendido y disfrutado de todos.
  Sois lo mejor y Ana siempre me baja de la nube cuando empiezo a hablar de la web con amigos o conocidos porque me pongo pesadito.
  La elección y cambio Gabi/Pere es salud para el grupo máxime cuando nuestro Maquiavelo Manel le ha preparado un nuevo y muy necesario reto que tiene que dinamizar el grupo y la web.
  Que surjan nuevos retos e ideas es lo que hará que nuestro ánimo no decaiga crezca o no crezca el número de seguidores.
  Muchas gracias a todos los que nos seguís y, si me lo permitís, a mi familia webera.

  Respuesta
 • el jueves, 25 de noviembre de 2021 a las 4:29 pm
  Enlace permanente

  Magnífic editorial i comentaris!
  Quina manera més esplèndida de celebrar tots junts aquest primer any d’esforços per enfortir encara més la nostra ja llarga amistat!
  Manel, gràcies per la teva preciosa editorial i sobretot, ningú ho oblida, per haver estat l’impulsor d’aquest projecte fet ja realitat, tan valuós i tan estimat per tots.
  Seguirem, seguirem amb nous redactors i nous projectes, i sobretot amb les mateixes ganes del principi, desitja’n, això sí, ser cada cop més i més amics al voltant d’aquesta estimulant aventura que ens fa sentir a tots molt més propers.
  Als que encara no us hi heu ficat de cap i peus… a què espereu? Us esperem de tot cor.
  Una fortíssima abraçada a tots.

  Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *